Ubacite džak u svoj trening i sagorite više kalorija

Ubacite džak u svoj trening i sagorite više kalorija

Ako je potrebno odabrati najzanimljiviji a ujedno i najnaporniji rekvizit za vežbanje onda moj glas svakako ide za džak, odnosno vreću za boks. Mislim da je to jedina sprava koja pre rada u vežbaču nagomilava negativnu energiju koja po završetku prerasta u ogromnu količinu pozitivne energije i zadovoljstva.
Ako imate za cilj da se posle treninga osećate lepo, da zategnete ruke, ojačate noge i zadnjicu i povećate kondicione sposobnosti, odvojite oko 15 minuta nakon glavnog dela treninga za džak. U daljem tekstu ću vam predložiti nekoliko mogućnosti kako da vežbe na džaku ubacite u svoj fitnes plan.

1. Kod programa za smanjenje telesne mase, odnosno mršavljenja, odradite 3 serije po 10 udaraca nogom u džak na kraju anaerobnog dela treninga. Ovim ćete dodatno aktivirati bočne mišiće stomaka, kao i mišiće zadnje i prednje lože nadkolenice. Tajna kod udaranja u džak je u tome što vas on dodatno tera da udarate jače i jače i u tim trenucima se bol i umor ne osećaju, a budite sigurni da ćete sagoreti veliku količinu energije.

2. Navucite rukavice i uz asistenciju i savete trenera kombinujte udarce rukama u džak, vodite računa o kretanju ne samo ruku već i nogu i karlice, svaki zasuk karlice aktiviraće mišiće cora i time pojačati udarac. Pošto je ovo ipak dodatak na trening, biće dovoljno 3 runde po 1 minut.

3. Kombinujte udarce u džak nogom i rukom uz kompleksne vežbe u pauzi. Na primer, udarac nogom 10 puta, udarci rukama 30 sekundi direkt, pa 20 čučnjeva i sve to ponovite 3 puta.

Probajte već sutra svoj udarac na džaku, verujte mi nakon toga bićete srećniji!

Just Gym

Karađorđeva 29, Kragujevac

info@justgym.rs

Stay up to date, follow us on Instagram and don’t miss out on anything

Opening hours

Monday – Friday

08:00 - 23:00

Saturday – Sunday

12:00 - 20:00

Location

Map image icon

Karađorđeva 29

34000, Kragujevac